Racuchy na maślance

Racuchy na maślance

4.7 1.7K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
    400 g
  • mąki pszennej
    320 - 350 g
  • jajka
    2
  • cukru
    1 - 3 łyżki
    1 - 3 łyżki miodu
  • sody oczyszczonej
    1 płaska łyżeczka
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • soli
    1 szczypta
  • olej do smażenia
  • dżem do podania
  • owoce do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 339 kcal / 1419 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 326 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...