Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na maślance
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
400 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
-
320 - 350 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
1 - 3 łyżki miodu1 - 3 łyżki cukru
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
dżem do podania
-
owoce do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
326 mg
Białko
11 g
Kalorie
1419 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Placki bananowe
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min