
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na maślance
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
400 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
-
320 - 350 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
1 - 3 łyżki cukru
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
dżem do podania
-
owoce do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339 kcal /
1419 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
326 mg