Racuchy na maślance

Racuchy na maślance

4.7 1.8K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
  • 320 - 350 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 - 3 łyżki cukru
    1 - 3 łyżki miodu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • olej do smażenia
  • dżem do podania
  • owoce do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 339 kcal / 1419 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 326 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...