Racuchy na maślance
TM6 TM5

Racuchy na maślance

4.7 (1.4K ocen)

Składniki

  • 400 g maślanki, naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
  • 320 - 350 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 - 3 łyżki cukru
    lub 1 - 3 łyżki miodu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego (opcjonalnie)
  • 1 szczypta soli
  • olej, do smażenia
  • dżem, do podania
  • owoce, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1419 kJ / 339 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.8 g
Sód
326 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy