Sernik kajmakowy na korzennym spodzie

Sernik kajmakowy na korzennym spodzie

4.7 3.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji

Składniki

Korzenny spód
  • herbatników połamanych na kawałki
    250 g
  • korzennej przyprawy do piernika
    1 czubata łyżeczka
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
Masa serowa
  • cukru
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    70 g
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
    800 g
  • masy kajmakowej podzielonej na kawałki
    300 g
  • jajka
    4
  • mąki pszennej
    20 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
Polewa kajmakowa
  • orzechów pekan
    60 g
    60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • masy kajmakowej podzielonej na kawałki
    250 g
  • mleka
    20 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 513 kcal / 2148 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...