
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korzenny spód
- 250 g herbatników połamanych na kawałki
- 1 czubata łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 100 g cukru
- 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 800 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 300 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
- 4 jajka
- 20 g mąki pszennej
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
Polewa kajmakowa
-
60
g orzechów pekan
lub 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek - 250 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 513 kcal / 2148 kJ
- Białko
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Błonnik
- 0.6 g