Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korzenny spód
- 250 g herbatników, połamanych na kawałki
- 1 czubata łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 100 g cukru
- 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 800 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 300 g masy kajmakowej, podzielonej na kawałki
- 4 jajka
- 20 g mąki pszennej
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
Polewa kajmakowa
-
60
g orzechów pekan
lub 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek - 250 g masy kajmakowej, podzielonej na kawałki
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 Std. 40 Min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6h 45min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik nowojorski
7h 50min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2h 30min
Ciasto Rafaello
8h 30min
Sernik crème brûlée
10h 15min
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 Std. 30 Min
Sernik z żurawiną
10h
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min