
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ślimaczek cynamonowy
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
160 g cukru
-
110 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
-
300 g mleka
-
1 szczypta soli
-
3 łyżeczki cynamonu, mielonego
Polewa z serka kremowego
-
30 g masła
-
110 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
70 g cukru pudru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
356.2 kcal /
1490.4 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
62.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska