Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ślimaczek cynamonowy
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku (patrz wskazówka)
-
20 g drożdży świeżych, pokruszonych1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
160 g cukru
-
110 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
-
300 g mleka
-
1 szczypta soli
-
3 łyżeczki cynamonu, mielonego
Polewa z serka kremowego
-
30 g masła
-
110 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
70 g cukru pudru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
62.3 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1490.4 kJ /
356.2 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Burger XXL
1 godz. 55 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Cynamonki
2 godz. 15 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min