
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ślimaczek cynamonowy
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu450 g
-
budyniu waniliowego, w proszku (patrz wskazówka)1 opakowanie
-
suchych drożdży (7-8 g)1 opakowanie
-
cukru160 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy110 g
-
mleka300 g
-
soli1 szczypta
-
cynamonu, mielonego3 łyżeczki
Polewa z serka kremowego
-
masła30 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki110 g
-
cukru pudru70 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
356.2 kcal /
1490.4 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
62.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska