Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego

Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego

4.7 2.9K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

Ślimaczek cynamonowy
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
    450 g
  • budyniu waniliowego, w proszku (patrz wskazówka)
    1 opakowanie
  • suchych drożdży (7-8 g)
    1 opakowanie
    20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • cukru
    160 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
    110 g
  • mleka
    300 g
  • soli
    1 szczypta
  • cynamonu, mielonego
    3 łyżeczki
Polewa z serka kremowego
  • masła
    30 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    110 g
  • cukru pudru
    70 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 356.2 kcal / 1490.4 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 62.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...