Rich mushroom stew with buttermilk dumplings

Rich mushroom stew with buttermilk dumplings

4.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Dumplings
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • butter chilled, plus extra to grease
    40 g
  • self-raising flour
    155 g
  • buttermilk
    75 g
  • sea salt
    1 pinch
Stew
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 sprigs
  • brown onions cut into halves
    2
  • garlic cloves
    4
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • fresh Swiss brown mushrooms sliced
    400 g
  • fresh mixed mushrooms
    400 g
  • boiling water
    400 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • carrots cut into rounds (1 cm)
    350 g
  • tomatoes cut into pieces
    2
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • tomato paste
    80 g
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper plus extra to sprinkle
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460.3 kcal / 1925.9 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 877.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...