Wersje kompatybilne
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut and spinach pesto
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g walnuts
- 1 garlic clove (optional)
- 80 g fresh baby spinach
- 150 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Gnocchi
- 1700 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp extra virgin olive oil, plus an extra 2 tbsp, to fry
- 520 g gnocchi
- 2 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, extra to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2403 kJ / 572.2 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1457 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Chicken gyros with tzatziki
30 min
Creamy miso mushroom udon
45 min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40 min
Lamb sausage ragu
30 min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Eggplant and ricotta involtini
1 godz. 20 min
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min