Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
TM6 TM5 TM31

Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto

4.9 (11 ocen)

Składniki

Walnut and spinach pesto

  • 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 30 g walnuts
  • 1 garlic clove (optional)
  • 80 g fresh baby spinach
  • 150 g extra virgin olive oil
  • ¼ tsp sea salt

Gnocchi

  • 1700 g water
  • 1 tsp sea salt
  • 1 tsp extra virgin olive oil, plus an extra 2 tbsp, to fry
  • 520 g gnocchi
  • 2 tbsp salted butter
  • Parmesan cheese, extra to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2403 kJ / 572.2 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
41.5 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Błonnik
3.5 g
Sód
1457 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy