Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto

Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto

4.4 21 ocen
Przygotowanie 10 godz.
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Walnut and spinach pesto
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • walnuts
    30 g
  • garlic clove (optional)
    1
  • fresh baby spinach
    80 g
  • extra virgin olive oil
    150 g
  • sea salt
    ¼ tsp
Gnocchi
  • water
    1700 g
  • sea salt
    1 tsp
  • extra virgin olive oil plus an extra 2 tbsp, to fry
    1 tsp
  • gnocchi
    520 g
  • salted butter
    2 tbsp
  • Parmesan cheese extra to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 572.2 kcal / 2403 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 41.5 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 1457 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...