
Urządzenia i Akcesoria
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
Przygotowanie 10 godz.
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Walnut and spinach pesto
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)80 g
-
walnuts30 g
-
garlic clove (optional)1
-
fresh baby spinach80 g
-
extra virgin olive oil150 g
-
sea salt¼ tsp
Gnocchi
-
water1700 g
-
sea salt1 tsp
-
extra virgin olive oil plus an extra 2 tbsp, to fry1 tsp
-
gnocchi520 g
-
salted butter2 tbsp
-
Parmesan cheese extra to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
572.2 kcal /
2403 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
41.5 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
1457 mg