Wersje kompatybilne
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut and spinach pesto
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g walnuts
- 1 garlic clove (optional)
- 80 g fresh baby spinach
- 150 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Gnocchi
- 1700 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp extra virgin olive oil, plus an extra 2 tbsp, to fry
- 520 g gnocchi
- 2 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, extra to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2403 kJ / 572.2 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1457 mg
Alternatywne przepisy
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40 min
Three Cheese and spinach lasagne (Diabetes)
1 Std. 30 Min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 Std. 30 Min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
The best ricotta gnocchi
3 Std. 45 Min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min