Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g red cabbage, thickest part of the core removed, cut into 2-3 wedges that fit through feeder tube
- 70 g radishes, trimmed
- 1 Lebanese cucumber, trimmed
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, peeled
- 80 g freshly squeezed lime juice
- 60 g gluten free soy sauce, reduced-salt
- 10 g sesame oil
- 10 g extra virgin olive oil
- 135 g doongara rice, brown
- 1000 g water
- 200 g frozen shelled edamame beans, thawed
- 4 eggs
- 80 g fresh baby spinach leaves
- 250 g avocado (approx. 1 medium), thinly sliced
- 1 tbsp black sesame seeds
- 1 fresh long red chilli, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1902.5 kJ / 455 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 677.5 mg
Alternatywne przepisy
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 min
Nourish bowl (Diabetes)
55 Min
Chicken laksa
30 min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Raspberry crumble bars
40 min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50 menit
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30 min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Thai red chicken curry and rice
40 min