Wersje kompatybilne
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chapatis
- 150 g white spelt flour
- 60 g warm water
- 15 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Chickpea masala
- 200 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 15 g extra virgin olive oil
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp garam masala (see Tip)
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp cayenne pepper
- 400 g canned diced tomatoes, no added salt
- 160 g reduced-fat coconut milk
- 80 g water
- 650 g cauliflower, cut into florets
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- spelt flour, to dust
- 250 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Sód
- 310 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and kale risotto
55min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35p
Mexican corn salad
25 min.
Vegetarian sausage rolls with spelt pastry
1 godz. 40 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 min.
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Mixed grain risotto
1óra 25p
Warm satay bowl
1j 10 menit
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Creamy vegetable rice
25 min.
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 godz. 40 min