Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red lentils or lentils of choice (see Tips)
- 20 g dried mushrooms of choice (optional)
- 1380 g water
- 300 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 40 g extra virgin olive oil
- 100 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 3 garlic cloves, unpeeled and roughly chopped
- 50 g red wine
- 100 g vegetable peelings and trimmings, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 3 sprigs fresh oregano, leaves only (see Tips)
- 1 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 80 g tomato paste
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 3 tomatoes, cut into pieces (2-3 cm)
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- cooked pasta of choice (see Tips)
- Parmesan cheese, grated, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046.8 kJ / 250.2 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 148.9 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Creamy vegetable rice
25min
Nachos with beans and cashew sour cream
50 min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Vegetarian chilli
35 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Mushroom bolognaise
45min
Warm satay bowl
1h 10min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Lentil bolognese
30min