Cashew basil spelt pasta (gut health)

Cashew basil spelt pasta (gut health)

4.6 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • dried spelt pasta (see Tips)
    300 - 400 g
  • frozen green peas
    120 g
  • boiling water
  • cashews dry roasted or activated
    150 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm), plus extra to serve (optional - see Tips)
    30 g
  • avocados (approx. 180 g), flesh only
    1 - 2
  • lemons juice only, to taste
    1 - 2
  • fresh basil leaves only
    50 g
  • extra virgin olive oil
    80 g
  • filtered water
    80 g
  • garlic clove
    1
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • Parmesan cheese to serve (optional)
  • watercress to garnish (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 916.8 kcal / 3850.7 kJ
Białko 27.2 g
Tłuszcz 50.5 g
Węglowodany 86.4 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 218.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...