Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

4.0 11 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
  • 80 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 jajka
  • 440 g napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ½ łyżeczki soli
  • liście szpinaku baby, świeże (ok. 80 g)
  • łosoś wędzony na zimno (ok. 100 g), pokrojony na kawałki
  • 4 plastry tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 120 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    4 plastry sera feta, (ok 120 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1032.3 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 2657.2 kJ / 635.1 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 85.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...