Urządzenia i Akcesoria
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
-
80 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
2 jajka
-
440 g napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
½ łyżeczki soli
-
liście szpinaku baby, świeże (ok. 80 g)
-
łosoś wędzony na zimno (ok. 100 g), pokrojony na kawałki
-
4 plastry sera feta, (ok 120 g), pokrojonego w 1 cm kostkę4 plastry tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 120 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1032.3 mg
Białko
34.7 g
Kalorie
2657.2 kJ /
635.1 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
85.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min