Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
160 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów, pokrojonych w kostkę300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
230 g wody
-
¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.7 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
872.9 kJ /
208.6 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min