
Wersje kompatybilne
Tartine nordique à la truite fumée et aux crudités (Smørrebrød)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 600 g d'eau
- 1 échalote coupée en 2
- 150 g de fromage à tartiner
- 1 c. à café de moutarde
- 1 ½ c. à soupe d'aneth frais
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 4 tranches de pain viking au sésame maison
- 120 g de truite fumée (4 tranches)
- 80 g de concombre en julienne
- 20 g de radis roses en tranches fines
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 273.9 kcal / 1145.8 kJ
- Białko
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Sód
- 501.7 mg