Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
160 g zielonej soczewicy, suszonej
-
80 g zielonych oliwek, bez pestek
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 kromek pieczywa pełnoziarnistego (ok.280 g)
-
4 ogórki kiszone, (ok. 400 g), pokrojone w słupki4 ogórki gruntowe (ok. 400 g), pokrojone w słupki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1259 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
1571.6 kJ /
375.6 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
64.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min