Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
20 - 22 liście bazylii, świeże
-
4 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
520 g krojonych pomidorów, z puszki4 pomidory (ok. 520 g), pokrojone na kawałki
-
680 g wody
-
4 szczypty oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
4 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
240 g makaronu pełnoziarnistego, suchego, typu farfalle lub penne, o czasie gotowania 8-10 min
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół80 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
4 łyżki słonecznika łuskanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
912.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1558.8 kJ /
372.6 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
46.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min