Urządzenia i Akcesoria
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
100 g ryżu brązowego
-
1200 g wody
-
30 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
400 g kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g liści szpinaku, świeżych
-
260 g pomidorów, z puszki260 g pomidorów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki curry, mielonego½ łyżeczki przyprawy garam masala
-
4 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
4 szczypty kolendry, mielonej
-
4 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1341.3 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1808.1 kJ /
432.2 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
62.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min