Urządzenia i Akcesoria
Placki jaglane
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jaglanej
-
1000 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
40 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
8 jajek
-
40 g miodu
-
ananas, świeży (ok. 360 g), pokrojony w kostkę, do podania
-
cynamon, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
149.4 mg
Białko
18.7 g
Kalorie
1734.3 kJ /
414.5 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet à la leśny mech
15 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Kakaowa jaglanka z bananem i migdałami
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min