
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g kaszy jaglanej
- 400 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 130 g mleka
- 60 g miodu wielokwiatowego
- ⅓ płaskiej łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½
płaskiej łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego - 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- ¼ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- olej rzepakowy do smażenia placków
- cukier puder do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 322.8 kcal / 1350.4 kJ
- Białko
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 55.7 mg