Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de riz rouge
- 1 courge butternut
- 150 g d'emmental, en morceaux
- ½ cube de bouillon
- 270 g d'eau
- 2 échalotes
- 100 g d'épinards frais, et 4 poignées pour servir
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe rase de mélange d'épices
- 160 g de poulet, en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2013.8 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 86.1 mg
Alternatywne przepisy
Gratin de pommes de terre, brocoli, comté et chorizo
55min
Rôti de porc à la moutarde et légumes d'automne
1h 10min
Poulet façon bourguignon
35min
Gratin dauphinois au pesto rouge et comté
1u.
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45min
Blanquette de veau et ses petits légumes
1u.
Fricassée de poulet
55min
Mijoté de veau au miel de lavande
1h 45 min
Curry de poulet et riz
40min
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50min
Moussaka grecque
1h 20min
Filet mignon à la provençale
55min