Salade de lentilles, tomates cerise, feta et olives noires

Salade de lentilles, tomates cerise, feta et olives noires

3.5 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • d'eau
    1000 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de lentilles vertes sèches
    400 g
  • d'échalotes coupé en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    6 c. à soupe
  • de vinaigre de vin rouge
    6 c. à soupe
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de paprika en poudre
    3 pincées
  • de feta détaillée en dés
    250 g
  • d'olives noires dénoyautées
    50 g
  • de tomates cerise
    100 g
  • feuilles de menthe (opcjonalnie) ciselées, pour la finition
  • feuilles de basilic frais (opcjonalnie) ciselées, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493.3 kcal / 2064 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 48.4 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 532.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...