Tarte aux champignons et beaufort

Tarte aux champignons et beaufort

4.4 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le papier cuisson
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    75 g
  • d'eau froide (dont 50 g froide)
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 pincées
  • de champignons de Paris frais
    900 g
  • d'estragon frais (dont 1 effeuillée pour la finition)
    2 branches
  • de beaufort
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 505.5 kcal / 2104 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 530.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...