Parmentier de canard à la patate douce et sauce à l'orange

Parmentier de canard à la patate douce et sauce à l'orange

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    100 g
  • d'oignon coupés en deux
    40 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    10 g
  • cuisses de canard confites effilochées
    4
  • d'eau
    500 g
  • de patates douces (dont 500 g coupées en morceaux et 300 g coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte)
    800 g
  • d'huile de noix
    200 g
  • de jus d'orange fraîchement pressé
    130 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • d'échalotes coupées en morceaux
    30 g
  • de moutarde
    20 g
  • de sel
    2 pincées
  • de vinaigre de fruit
    20 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 4855 kcal / 20172 kJ
Białko 205 g
Tłuszcz 378 g
Węglowodany 149 g
Błonnik 38 g
Tłuszcz nasycony 87 g
Sód 13635 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...