Chapon rôti aux, châtaignes, carottes, pommes de terre et blettes

Chapon rôti aux, châtaignes, carottes, pommes de terre et blettes

5.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
6 portions

Składniki

  • 1 chapon (environ 3 kg), abats retirés
  • 1600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule émietté
  • 7 gousses d'ail non pelées
  • 1 bouquet de thym frais
  • 1 oignon coupé en deux
  • 18 châtaignes cuites et pelées
  • 2 feuilles de laurier déshydratées
  • 80 g de beurre demi-sel mou
  • 3 c. à café de sel
  • 3 c. à café de poivre moulu
  • 600 g de blettes
  • 1 pincée de gros sel
  • 400 g de carottes
  • 400 g de pommes de terre
  • 1 oignon coupé en quartiers

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1112 mg
Białko 26 g
Kalorie 3954.3 kJ / 945.1 kcal
Tłuszcz 84.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 28.1 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...