Tourte aux pommes façon Harry & Sally

Tourte aux pommes façon Harry & Sally

4.7 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 300 g de farine de blé et un peu plus pour fariner
  • 150 g de beurre doux froid, en morceaux, et un peu pour le moule
  • 50 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau froide
Les pommes
  • 30 - 50 g d'eau
  • 800 - 1000 g de pommes granny-smith coupées en morceaux
  • 10 g de jus de citron
  • 1 - 2 c. à café cannelle en poudre
  • 2 c. à soupe de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf légèrement battu
  • 40 g de chapelure
    40 g de biscuits au beurre, émiettés
  • 1 jaune d'œuf légèrement battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 31.8 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1101.2 kJ / 263.2 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...