Boulettes de dinde sauce moutarde

Boulettes de dinde sauce moutarde

4.2 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • de dinde, désossée, sans peau coupée en morceaux (3-4 cm)
    400 g
  • de chapelure
    60 g
  • œuf
    1
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de sel et 1-2 pincées, à ajuster en fonctions des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu et 3-5 pincées, à ajuster en fonctions des goûts
    ½ c. à café
  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • de champignons frais coupés en deux
    200 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'eau
    400 g
  • de fond de volaille
    1 c. à café
    1 cube de bouillon de volaille, émietté
  • de moutarde
    30 g
  • de miel (opcjonalnie)
    20 g
  • de patate douce coupée en morceaux (2-3 cm)
    400 g
  • d'épinards frais
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • feuilles de persil frais hachées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 587.3 kcal / 2458 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1276.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...