Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée et la crème pâtissière
- 1 pâte feuilletée maison
- 370 g de lait
- 35 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 2 pincées de vanille Bourbon en poudre
Le glaçage et le montage
- 250 g de sucre en poudre
- 40 g de blanc d'œuf (le blanc d'1 gros œuf)
- le jus d'1/2 citron jaune
- 10 g de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Fraisier
12 Std. 45 Min
Religieuses au café
3h 45min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Macarons au café
24h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min
Pâte à chou
2h
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7 Std. 10 Min
Tarte tropézienne
3 Std.