Bavarois framboise-chocolat blanc

Bavarois framboise-chocolat blanc

4.6 213 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La ganache (à faire la veille)
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    225 g
  • de chocolat blanc détaillé en carrés
    200 g
La génoise (le jour même)
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de sucre vanillé
    1 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • de sel
    1 pincée
La mousse aux framboises (le jour même)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de framboises fraîches
    500 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de mascarpone très froid
    70 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    230 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 574.9 kcal / 2405.9 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 34.8 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...