Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache (à faire la veille)
- 225 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en carrés
La génoise
- 4 œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
La mousse aux framboises
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de framboises fraîches
- 70 g de sucre en poudre
- 230 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 70 g de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2405.9 kJ / 574.9 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13u. 15min
Trianon
3ч.
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 godz.
Bavarois aux fraises
6h 25 min
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 godz. 15 min
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Bavarois pêche et fruits d'été
12 Std. 45 Min