Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Les macarons
- 130 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 20 g de cacao en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Macarons au citron
12h
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons lapins de Pâques
48h
Religieuses au café
3h 45min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 Std. 10 Min
Macarons au café
24h
Macarons saveur mojito
26u. 30min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Macarons coco-chocolat blanc
5 godz. 5 min