Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
55 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
730 g wody
-
½ - ⅔ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
75 g makaronu suchego, typu orzo o czasie gotowania 8-10 minut
-
270 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
443.2 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
936.3 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bolońska
25 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min