
Urządzenia i Akcesoria
Zupa bolońska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
cebuli25 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki125 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
makaronu, suchego, krótkiego np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min25 g
-
wody200 g
-
oregano, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)30 g
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
574.3 kcal /
2403 kJ
Białko
27.6 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
35.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
1882.7 mg