Zupa bolońska
TM6 TM5

Zupa bolońska

3.9 (309 ocen)

Składniki

  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 25 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 125 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
    lub 200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 25 g makaronu, suchego, krótkiego, np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min
  • 200 g wody
  • ½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • bazylia, świeża, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2403 kJ / 574.3 kcal
Białko
27.6 g
Węglowodany
35.8 g
Tłuszcz
35.9 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Błonnik
5.7 g
Sód
1882.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy