Zupa bolońska

Zupa bolońska

3.9 543 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • cebuli
    25 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    125 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    200 g
    200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • makaronu, suchego, krótkiego np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min
    25 g
  • wody
    200 g
  • oregano, suszonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
    30 g
  • bazylia, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 574.3 kcal / 2403 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 1882.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...