Urządzenia i Akcesoria
Zupa bolońska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
25 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
125 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
25 g makaronu, suchego, krótkiego np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min
-
200 g wody
-
½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1882.7 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
2403 kJ /
574.3 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Leczo z kurczakiem
30 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min