Zupa bolońska

Zupa bolońska

3.9 569 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 125 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
    200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 25 g makaronu, suchego, krótkiego np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min
  • 200 g wody
  • ½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • bazylia, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 574.3 kcal / 2403 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 1882.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...