Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 g zielonej soczewicy, suszonej
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
1200 g wody
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1114.2 mg
Białko
13.8 g
Kalorie
1334 kJ /
318.8 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
44.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 Min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 Min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 Min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min