Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
800 g wody
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1281.3 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
1398.4 kJ /
334.2 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
48.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min