Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki

Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki

4.6 23 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • ¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • ⅓ ząbka czosnku
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 10 g oleju
  • 100 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 65 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 300 g wody
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • śmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
    crème fraîche, min. 30% tłuszczu, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 629.7 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 1310.5 kJ / 313.2 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 18.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...