Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
⅓ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
15 g oleju
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
130 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
600 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu, do dekoracjiśmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
617.8 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
766.9 kJ /
183.3 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grecka zupa z soczewicy
40 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 Min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 Min
Zupa krem z buraków
45 Min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 Min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 Min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min