Patatas Bravas with Aioli

Patatas Bravas with Aioli

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • sunflower oil
    380 g
  • garlic cloves
    6
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • aquafaba (tinned chickpea liquid)
    4 ½ Tbsp
  • apple cider vinegar
    1 ½ Tbsp
  • salt plus ½ tsp, or to taste
    2 pinch
  • red onions quartered
    90 g
  • olive oil
    15 g
  • fresh red chillies halved, deseeded if desired, cut in pieces
    1 ½
  • tinned chopped tomatoes
    500 g
  • water
    130 g
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
  • smoked paprika
    1 pinch
  • floury potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 329.8 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1508 kJ / 360.7 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...