Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast

Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast

4.8 28 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • plum tomatoes halved, seeds removed (approx. 500 g whole tomatoes)
    350 g
  • granulated sugar (see tip) (optional)
    10 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper plus extra for serving
    1 tsp
  • balsamic vinegar
    2 tsp
  • avocados (approx. 3-4 large avocados), ripe, cut in pieces
    400 g
  • white wine vinegar
    10 g
  • medium eggs cold
    4
  • sourdough bread
    4 slices
  • ground black pepper for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 719 kcal / 3008.4 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 31.2 g
Węglowodany 88.3 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 2104.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...