Wersje kompatybilne
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 30 g extra virgin olive oil
- 350 g plum tomatoes, halved, seeds removed (approx. 500 g whole tomatoes)
- 10 g granulated sugar (see tip) (optional)
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for serving
- 2 tsp balsamic vinegar
- 400 g avocados (approx. 3-4 large avocados), ripe, cut in pieces
- 10 g white wine vinegar
- 4 medium eggs, cold
- 4 slices sourdough bread
- ground black pepper, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3008.4 kJ / 719 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 2104.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Grated Potato Pancakes (TM5)
35min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6h 10 min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Vegan Spanish Omelette
40min
Citrus Water (TM6)
35min
Pasta alla Nerano
40min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min