Urządzenia i Akcesoria
Sumac-spiced Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tahini40 g
-
olive oil60 g
-
lemon juice30 g
-
sumac plus extra for sprinkling3 tsp
-
fine sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
789.6 kJ /
188.7 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Îles Flottantes in White Chocolate Cream and Roses
1 godz. 20 min
Braised Red Cabbage with Grated Apples
1 godz. 15 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Aubergine and Lentil Salad
40 min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 min
Red Pepper and Tomato Soup
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
25 min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 godz. 45 min
Best Basic Houmous
5 min
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30 min