Wersje kompatybilne
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Vegetables
- 150 g red onions, halved vertically
- 200 g butternut squash, cut in wedges that fit in feeder
- 200 g beetroot, trimmed or halved if necessary to fit in feeder
- 50 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh thyme leaves
- 1 tsp ground cumin
Couscous and Tahini Dressing
- 120 g couscous
- 240 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 1 garlic clove
- 40 g tahini
- 50 g plain yoghurt
- 2 tsp cumin seeds
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained, (1 x 400 g tin)
- 4 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1471.1 kJ / 351.6 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 420.8 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Spanish Tortilla
1h
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
French Toast with Vanilla Sabayon
20 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Radish, Carrot and Coriander Salad (TM5)
Brak ocen
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min