Spanish Tortilla

Spanish Tortilla

4.1 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward) peeled, cut in pieces (4 cm)
    600 g
  • eggs (approx. 8 medium or 6 large eggs)
    440 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • white onions quartered
    200 g
  • olive oil
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 288.1 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1197 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...