Spanish Tortilla
TM6 TM5 TM31

Spanish Tortilla

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 600 g floury potatoes, (e.g. Maris Piper, King Edward) peeled, cut in pieces (4 cm)
  • 440 g eggs (approx. 8 medium or 6 large eggs)
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • 200 g white onions, quartered
  • 200 g olive oil

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1197 kJ / 286 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
13.4 g
Tłuszcz
21.6 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
1.7 g
Sód
288.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy