Satay Tofu Kebabs

Satay Tofu Kebabs

3.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • crunchy peanut butter
    150 g
  • fresh coriander leaves plus extra roughly chopped for garnishing
    10 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • water
    40 g
  • light soy sauce
    15 g
  • limes freshly squeezed juice of 2 and 1 cut in wedges for serving
    3
  • fresh red chilli halved, deseeded
    1
  • garlic clove
    1
  • firm tofu patted dry, cut in pieces (4 cm)
    500 g
  • red onions cut in wedges
    100 g
  • courgettes cut in pieces (4 cm)
    150 g
  • cherry tomatoes
    100 g
  • button mushrooms halved if large
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460 kcal / 1924.7 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 170.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...