Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g crunchy peanut butter
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 40 g water
- 15 g light soy sauce
- 3 limes, freshly squeezed juice of 2 and 1 cut in wedges for serving
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 garlic clove
- 500 g firm tofu, patted dry, cut in pieces (4 cm)
- 100 g red onions, cut in wedges
- 150 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 100 g cherry tomatoes
- 120 g button mushrooms, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924.7 kJ / 460 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 170.7 mg
Alternatywne przepisy
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 Min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40 min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20 min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 Min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5 min
Vegan Bean Burgers
1ωρ. 20 λεπτ.
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min