Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Yogurt
- 6 oz silken tofu, cut into pieces
- 6 oz plain yogurt
- 1 ½ oz tahini
- 1 tsp honey
- 1 tsp vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ⅛ tsp ground black pepper
Miso Mushrooms
- 1 oz water
- 14 oz fresh shiitake mushrooms, thinly sliced
- 1 oz salted butter
-
2
tsp mirin
lub 2 tsp dry sherry - 1 tsp soy sauce
- 1 tsp kecap manis (see Tip)
- 1 tbsp red miso (or akamiso)
- 1 pinch ground white pepper, to season
- 4 slices sourdough bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2516.2 kJ / 601.4 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1523.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hemp Milk
10 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Hummus
10 min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40 min
Green Bean and Radicchio Salad with Chèvre
40 min
Keto Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1hod. 45min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2 godz. 15 min
Golden Beet Gazpacho
50 min.
Vegan "Crab" Cakes
1 Std. 10 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20min
Steamed Whole Grain Bread TM6®
2h 30 min