
Urządzenia i Akcesoria
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
Tahini Yogurt
-
silken tofu cut into pieces6 oz
-
plain yogurt6 oz
-
tahini1 ½ oz
-
honey1 tsp
-
vinegar1 tsp
-
salt½ tsp
-
garlic powder¼ tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
Miso Mushrooms
-
water1 oz
-
fresh shiitake mushrooms thinly sliced14 oz
-
salted butter1 oz
-
mirin2 tsp
-
soy sauce1 tsp
-
kecap manis (see Tip)1 tsp
-
red miso (or akamiso)1 tbsp
-
ground white pepper to season1 pinch
-
sourdough bread4 slices
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
601.4 kcal /
2516.2 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
86.9 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1523.4 mg