Barley and Tomato Salad

Barley and Tomato Salad

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • prosciutto
    3 ½ oz
  • Parmesan cheese in pieces
    3 ½ oz
  • fresh parsley leaves only
    3 sprigs
  • fresh mint (opcjonalnie) leaves only
    3 sprigs
  • shallots in pieces
    2 ½ oz
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • pearl barley washed and drained
    4 ½ oz
  • water
    17 ½ oz
  • vegetable stock paste
    1 heaping tsp
    1 vegetable stock cube
  • fresh ground pepper plus extra to season, to taste
    ½ tsp
  • curry powder
    ½ tsp
  • cherry tomatoes (red, yellow and orange), halved
    10 ½ oz
  • celery sliced (¼ in.)
    3 ½ oz
  • arugula leaves
    1 ½ oz
  • salt to season, to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 368 kcal / 1540 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 568 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...