Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 12 oz fresh mixed mushrooms (e.g. button, cremini, trumpet, chanterelles), sliced
- ¼ tsp salt, to taste
- 3 ½ oz fresh baby spinach
- 1 oz unsalted butter, cut into pieces
- 6 sheets phyllo dough
- 2 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 630.7 kJ / 150.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 179.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Apple Tart (TM6)
1h
Heirloom Tomato Gazpacho
1óra 10p
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Mushroom and Spinach Strata
2h 10min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1óra 10p
Lemon Caper Potato Salad
1h
Green Shakshuka
40 min
Shrimp Orzo with Peas
30min