Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
TM6

Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)

4.8 (9 ocen)

Składniki

Dressing

  • 140 g extra virgin olive oil
  • 60 g white vinegar
  • 30 g lemon juice
  • 1 tsp Dijon mustard
  • 15 g maple syrup
  • 5 tsp dried basil
  • ½ tsp salt, to taste
  • ¼ tsp ground black pepper, to taste

Beets

  • 800 g whole baby beets, fresh, trimmed
  • 1110 g water, divided
  • 115 g baby arugula
  • 225 g burrata cheese
  • 2 tbsp pomegranate seeds (opcjonalnie)
  • 2 tbsp chopped pecan nuts (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1234.5 kJ / 295 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcz
24.2 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
3.3 g
Sód
418.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy