Urządzenia i Akcesoria
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
Dressing
-
extra virgin olive oil140 g
-
white vinegar60 g
-
salt to taste½ tsp
-
Dijon mustard1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
lemon juice30 g
-
maple syrup15 g
-
dried basil5 tsp
Beets
-
water divided1110 g
-
whole baby beets, fresh trimmed800 g
-
baby arugula115 g
-
burrata cheese225 g
-
pomegranate seeds (opcjonalnie)2 tbsp
-
chopped pecan nuts (opcjonalnie)2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
418.1 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1234.5 kJ /
295 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
12.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smashed Avocado Toast with Jammy Eggs
25 min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter, using modes)
10 min
Creamy Pea Soup
40 min
Melon and Cucumber Sour (Mocktail)
10 min
Shrimp Louie Salad
1 godz. 30 min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1 godz. 25 min
Caprese Egg White Omelette (Metric)
20 min
Berry Dream (TM6/7)
10 min
Lentil Salad
35 min
Asparagus, Broccoli and Mushroom Rice
45 min
Avocado Tuna Salad
5 min