Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 140 g extra virgin olive oil
- 60 g white vinegar
- 30 g lemon juice
- 1 tsp Dijon mustard
- 15 g maple syrup
- 5 tsp dried basil
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Beets
- 800 g whole baby beets, fresh, trimmed
- 1110 g water, divided
- 115 g baby arugula
- 225 g burrata cheese
- 2 tbsp pomegranate seeds (opcjonalnie)
- 2 tbsp chopped pecan nuts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 418.1 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter
10min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
5 Min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 min
Green Bean Gremolata
25 min
Shrimp and Crab Stack
25 min
Southern Black-Eyed Peas
1 Std. 35 Min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h