Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz tuna steaks (1 in. thick)
- 2 tbsp liquid aminos, e.g. Bragg®
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz white wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 2 - 4 anchovies, preserved in olive oil, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, divided
- 20 oz water
- 4 large eggs
- 10 oz fingerling potatoes, sliced in rounds (¼ in.)
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp salt, to taste
- 6 oz French green beans, trimmed
- romaine lettuce (approx. 9 oz)
- 15 - 20 cherry tomatoes, halved
-
1
jar Nicoise olives, drained, to taste
lub 1 jar pitted Kalamata olives, drained, to taste - ½ red onion, thinly sliced into half moons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic Broccoli
20 min
Ratatouille with Pecorino
1h 5min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Barley and Lentil Radicchio Salad
1 godz. 25 min
Salmon Burger
35min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40 分钟
Collard Greens
1h 5min
Mushroom and Beef Burger
1h
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 min
Tex-Mex Turkey Soup
50min
Fish Tacos
45 min