Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz tuna steaks (1 in. thick)
- 2 tbsp liquid aminos, e.g. Bragg®
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz white wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 2 - 4 anchovies, preserved in olive oil, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, divided
- 20 oz water
- 4 large eggs
- 10 oz fingerling potatoes, sliced in rounds (¼ in.)
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp salt, to taste
- 6 oz French green beans, trimmed
- romaine lettuce (approx. 9 oz)
- 15 - 20 cherry tomatoes, halved
-
1
jar Nicoise olives, drained, to taste
lub 1 jar pitted Kalamata olives, drained, to taste - ½ red onion, thinly sliced into half moons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Golden Beet Gazpacho
50min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1h 20 min
Cauliflower Stuffing for Hedonists (Bill Yosses)
55min
Tamale Pie (Anna)
1h 30min
Dairy Free Tzatziki
15min
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5 Std. 45 Min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15min
Matzo Ball Soup
1h 20 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1h
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna
1h 25min