
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz tuna steaks (1 in. thick)
- 2 tbsp liquid aminos, e.g. Bragg®
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz shallots in pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz white wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 2 - 4 anchovies, preserved in olive oil to taste
- ¼ tsp ground black pepper divided
- 20 oz water
- 4 large eggs
- 10 oz fingerling potatoes sliced in rounds (¼ in.)
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp salt to taste
- 6 oz French green beans trimmed
- romaine lettuce (approx. 9 oz)
- 15 - 20 cherry tomatoes halved
-
1
jar Nicoise olives drained, to taste
lub 1 jar pitted Kalamata olives drained, to taste - ½ red onion thinly sliced into half moons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 290 kcal / 1213 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Crunchy Salad with Green Goddess Dressing (Diabetes)
Brak ocen
Pumpkin Chili
50 min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1 godz.
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Barley and Lentil Radicchio Salad
1 godz. 25 min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Lemon Chicken with Couscous and Artichokes
2 godz. 45 min
Thai Peanut Crunch Salad
30 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min
French Onion Soup with Puff Pastry
55 min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 min