Opéra

Opéra

4.6 125 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 24 godz.
20 parts

Składniki

Le glaçage noir (la veille)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • d'eau
    90 g
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    65 g
  • de cacao en poudre
    35 g
Le sirop au café
  • de café
    300 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de café instantané
    10 g
Le biscuit joconde
  • œufs
    4
  • jaunes d'œufs
    4
  • d'amandes en poudre
    220 g
  • de sucre en poudre
    275 g
  • blancs d'œufs
    4
  • de farine de blé
    100 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir 70% de cacao
    170 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    40 g
  • de lait entier
    120 g
  • de beurre doux
    20 g
La crème mousseline au café
  • de lait entier
    350 g
  • de café instantané
    10 g
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de beurre doux coupé en morceaux
    175 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 419 kcal / 1752 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...