Bûchettes à la crème de citron

Bûchettes à la crème de citron

4.3 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

La crème de citron
  • 150 g de sucre en poudre
  • 2 citrons jaunes non traités
  • 2 œufs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 35 g de beurre doux
Les meringues
  • 140 g de blancs d'œufs (2 oeufs env.)
  • 70 g de sucre glace maison
La génoise
  • 5 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 75 g de farine de blé
  • 30 g de beurre fondu
  • 50 g de fécule de maïs
La chantilly à la crème au citron
  • 100 g de mascarpone très froid
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 2 c. à soupe de sucre glace maison

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.2 g
Kalorie 1255 kJ / 300.2 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...