Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre

Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre

3.9 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Le biscuit aux noisettes
  • de noisettes
    60 g
  • de sucre glace maison
    25 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    50 g
  • d'eau
    1 c. à soupe
La mousse de poire
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de poires au sirop (800 g env. : 515 g de poires et 60 g de sirop)
    1 boîte
  • de sucre glace maison
    20 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    175 g
La ganache chocolat-gingembre
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    200 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    190 g
  • de gingembre en poudre
    3 c. à café bombées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 654 kcal / 2734 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 42.8 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...