Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 80 g de sucre en poudre
- 40 g d'eau
- 12 feuilles de menthe fraîche
- 140 g de beurre, coupé en petits dés
- 80 g de mascarpone
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs (3-4 œufs)
- 2 pincées de colorant alimentaire rouge
- 200 g de framboises fraîches
- 1 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2759 kJ / 664 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2h 30 min
Macarons au citron
12h
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Saint-honoré au citron
2 godz. 25 min
Macarons au café
24h
Macarons saveur mojito
26h 30min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Macarons au chocolat
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min