Tartine de ricotta méditerranéenne et œufs brouillés

Tartine de ricotta méditerranéenne et œufs brouillés

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de pois chiches en conserve égouttés
    200 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de paprika
    ½ c. à café
  • de graines de cumin
    ½ c. à café
  • de ricotta
    250 g
  • de persil frais
    2 c. à soupe
  • de basilic frais
    2 c. à soupe
  • de menthe fraîche
    2 c. à soupe
  • de piment d'Espelette
    ½ c. à café
  • citron jaune non traité le zeste et le jus
    ½
  • œufs
    6
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    60 g
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de pain noir aux graines maison
    4 tranches
  • roquette

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.9 kcal / 1785.9 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 1183.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...