Boulettes d'aubergine et boulgour, sauce yaourt aux herbes

Boulettes d'aubergine et boulgour, sauce yaourt aux herbes

3.7 35 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux
    75 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    6 c. à soupe
  • d'aubergines en petits cubes
    1000 g
  • de yaourt à la grecque
    200 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de tahini
    1 c. à soupe bombée
  • sel
  • poivre moulu
  • de ricotta
    100 g
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de chapelure (voir "Conseil(s)")
    90 g
  • d'eau
    900 g
  • de boulgour
    200 g
  • feuilles de basilic frais ciselées
    10
  • tomates en quartiers
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 688 kcal / 2878 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...